Foredragsrække i Odense

20-06-2019

Det første ud af fire foredrag handler om senfølger i voksenlivet efter seksuelle overgreb i barndommen.

Fyns Spor indleder en foredragsrække med Camilla Darre, der er jordmoder, sexologistuderende og aktivt medlem i Spor. Alle foredragene finder sted:

kl. 19-21 i Spors kontor
Kongensgade72, 1 sal
5000 Odense

Tilmelding nødvendigda der er begrænset antal pladser, så først-til-mølle princippet er gældende. Du skal tilmelde dig til hvert enkelt foredrag på mail til camilla@landsforeningen-spor.dk

1. foredrag - torsdag den 20. juni
SEKSUELLE OVERGREB I BARNDOMMEN - SENFØLGER I VOKSENLIVET

Et ærligt og varmhjertet foredrag om overgreb i barndommen, og de senfølger, der kan opstå.

Camilla Darre, der er jordemoder og sexologstuderende, deler denne aften sin historie krydret med faglige refleksioner. Det er en personlig beretning om incest i middelklassen, hvor ingen så bag facaden. Hun er kommet igennem den barske proces, som det er at erkende, at man er vokset op med overgreb, og kan nu fortælle om de ubevidste forsvarsmekanismer og overlevelsesstrategier, der var helt nødvendige i barndommen. Dengang var det en hjælp til at klare livet, men i dag er det en begrænsning, som hun aktivt må arbejde på at slippe.

2. foredrag torsdag d. 22. august
SEKSUELLE OVERGREB i BARNDOMMEN - RELATIONER OG SEKSUALITET i VOKSENLIVET

Fra fysisk sex til elskov med dybe følelser og nærhed samt noget om min egen proces i den rejse.

Denne aften kommer vi omkring de mest hyppige udfordringer i sexlivet for os senfølgeramte. Det kommer til at handle om kroppens alarmberedskab, angst, flashbacks, ingen eller for mange sexpartnere, gentagetvang, dissociation, at lukke ned for intimitet og følelelser m.m.

Er der en vej til bedre intimitet?

Hvordan kan relationer hele eller genskabe vores dysfunktionelle mønstre?

3. foredrag tirsdag d. 24. september
SEKSUELLE OVERGREB I BARNDOMMEN - OVERLEVELESSSTRATEGIER OG MØNSTRE I VOKSENLIVET

Én af mine overlevelsesstrategier udadtil har været at være sød, rummende, klog og stærk og have styr på livet. Jeg har altid haft masser af drive og overskud. Var ofte den, der arrangerede div. fester m.m. i ungdommen, og senere bød jeg altid ind i børnenes institutioner med at bage, være primus motor på praktiske arbejdsdage o.s.v.

Jeg var på overarbejde uden, at jeg var bevidst om det. Det skulle se godt ud udadtil, men jeg havde ikke lært at mærke mine indre behov. Jeg overhørte ethvert signal om, at min krop var ved at kollapse, indtil den dag jeg var gennemsigtig og intet kunne. Det var ikke længere muligt at bruge tag-dig-sammen strategien, og så kunne rejsen begynde.

Vi kommer denne aften omkring de klassiske overlevelsesstrategier og mønstre, som mange af os, der har senfølger af overgreb, kender alt for godt.

4. foredrag tirsdag d. 29. oktober
SEKSUELLE OVERGREB i BARNDOMMEN - TILKNYTNINGSMØNSTRE OG GRÆNSER I VOKSENLIVET

Min bevidsthed om, at jeg ikke evnede dybe relationer med en partner, blev vækket, da mit ægteskab var på sit sidste. Min opvågning blev godt hjulpet på vej af en bragende PTSD, men i dag er jeg dybt taknemmelig for den proces, PTSD'en har tvunget mig igennem, for nu lever jeg et mere balanceret liv med kontakt til mine følelser.

Kan valg af partner være knyttet til vores dybe barndomssår?

Mange med senfølger har risikofyldt adfærd og svært ved at sætte grænser, hvilket ofte har konsekvenser. Vi kommer denne aften omkring tilknytningsmønstre og grænseproblematikker i voksenlivet.