Velkommen! For at aktivere alle funktioner kan du Log ind or Registrering.

Notifikation

Icon
Error

admin
#1 Skrevet : 21. februar 2014 21:15:24(UTC)
admin

Placering: Administration

Gruppe: Administrator
Tilmeldt: 28-11-2012(UTC)
Indlæg: 19
Kvinde

Påskønnet: 5 gang(e)
Blev påskønnet: 6 gang(e) i 4 indlæg
Kommunikation kan være en svær ting. Især når man er vokset op i et miljø med nogle meget uhensigtsmæssige kommunikationsmønstre. Det bliver ikke nødvendigvis lettere af, at vi kommunikerer på skrift og uden at kunne se hinanden og derfor ikke kan læse hinandens signaler. Så for bedst muligt at sikre en konstruktiv og ordentlig debatkultur på Spors debatforum, er her nogle rammer og regler, der forhåbentligt kan være med til at skabe tryghed, så dette kan være et sted, hvor alle kan øve sig i at indgå i ligeværdige relationer.

På hjemmesiden ligger der en lang række artikler om f.eks. kommunikation gennem offer-krænker-frelser trekanten, om differentiering og om hvorfor det kan være svært at holde sig på sin egen banehalvdel. Det er på baggrund af denne tænkning, at vi har udarbejdet disse rammer og regler for brug af debatforummet.

 • Forummet fungerer ud fra holdningen: Jeg er ok - du er ok.
 • Der kommunikeres åbent, uden fordømmelse eller kritik overfor det, andre fortæller og med ret til at udtrykke det, hvis man føler sig såret eller stødt.
 • Forskellighed er naturlig og det er i orden at være uenige og have forskellige behov, følelser, holdninger, meninger m.v.
 • Vi behandler hinanden med gensidig respekt. Ingen skal føle sig gjort forkert eller føle behov for at forsvare eller forklare sig for at blive forstået og anerkendt.
 • Ingen skal frelse hinanden og vi hverken kan eller skal løse hinandens problemer. Dette kan undgås ved at undlade at give 'gode råd' og fortælle andre, hvad de 'bør' gøre eller hvad der er 'det rigtige' at gøre.
 • Vi kan derimod støtte og bidrage med egne erfaringer og refleksioner samt komme med forslag og in-put, hvis der bliver bedt om det.
 • Alle må bestræbe sig på at tale ud fra sig selv ved at komme med respons ud fra egne erfaringer.
 • Hvis du vælger at fortælle noget af din historie, er det bedst at gøre det i forummet ”Personligt”.
 • Det er vigtigt, at der ikke bliver fortalt detaljeret om overgreb. Det er uhensigtsmæssigt både for afsender og modtager. Hvis der er behov for at dele detaljer, hører det til hos en professionel behandler.
 • Mærk efter hvor meget, du har lyst til at dele. Det er så nemt at komme til at skrive noget, man senere kan komme til at fortryde. Skulle det ske, kan du altid vælge at slette dine indlæg og kommentarer.
 • Nogen oplever det som lidt af et kulturchok at komme ind i et nyt forum. Det kan være overvældende, så tag dig tid, se dig lidt omkring og mærk efter, om det er noget, du kan være i (lige nu).
 • Husk at der er to niveauer her i forummet. Et niveau, som er det mest private, hvor det kun er medlemmer af Spor der kan læse og skrive, mens det åbne forum er åbent for alle til at læse og dele på andre medier.
 • En tråd kan let købe af sporet og komme til at handle om noget helt andet. Det i orden, at vi lige minder hinanden om at lave en ny tråd, hvis det er relevant og komme tilbage til emnet.
 • Moderator har ret til at slette evt. indlæg eller kommentarer, der kan opfattes nedgørende, stødende, sårende, krænkende eller på anden måde kan skabe en negativ form for kommunikation.
 • Hvis moderator sletter et indlæg eller en kommentar, vil der samtidig blive sendt afsenderen en privat besked.


Med håb om en god og givende debat.

Redigeret af bruger 21. februar 2014 21:51:03(UTC)  | Årsag: Ikke udspecificeret

 3 brugere påskønnede admin for dette indlæg.
hans-micael 09-09-2017(UTC), Tina 21-11-2017(UTC), Thit 25-04-2018(UTC)
Brugere som besøger dette emne nu:
Guest
Gå til forum  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum.
Du kan ikke svare på indlæg i dette forum.
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke ændre dine indlæg i dette forum.
Du kan ikke lave afstemninger i dette forum.
Du kan ikke stemme i dette forum.